210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Recept na smažené dýňové květy

Všechny články
dýňové květy

Smažené dýňové květy jsou lahůdkou, která vás překvapí svou jemnou chutí a křehkostí. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělým způsobem, jak využít květy dýně (cukety nebo patizonu), které často zůstávají opomíjené. Smažené v lehkém těstíčku jsou ideální jako předkrm nebo lehká svačina, která zaručeně zaujme svou netradičností a delikátní chutí. Pusťte se do tohoto skvělého receptu a objevte novou dimenzi surovin babího léta!

smažené dýňové květy
smažené dýňové květy

V září mám stále na zahradě dýni, která kvete. Plody nestačí uzrát, takže květy sbírám. V tomto případě je jedno, jestli se jedná o květ samčí nebo samičí. U květů ponechte stopku, aby se vám s nimi dobře manipulovalo. Květy propláchněte lehce pod vodou a odstraňte pestíky. Nechte vysušit na sítku nebo papírové utěrce.

smažené dýňové květy
smažené dýňové květy

Připravte si řidší těstíčko z hladké mouky, vejce a piva (použila jsem nealkoholické). V pánvi nechte rozpálit olej. 

smažené dýňové květy
smažené dýňové květy

Květ chytněte za stopku a namočte v těstíčku. 

smažené dýňové květy
smažené dýňové květy

Ihned po namočení v těstíčku pokládejte do rozpáleného oleje. 

smažené dýňové květy
smažené dýňové květy

Květy smažte z obou stran, trvá to jen chviličku. Po vyjmutí z pánve je položte na papírovou utěrku, aby vsákla část tuku. 

Podávat můžete s jogurtovým dipem, zeleninovým salátkem, bramborovou kaší, rajčátky nebo křupejte jen tak. 

Pozor, jeden kousek nestačí. 

Zajímá vás, jaké jsou další jedlé květy? Poslechněte si rozhovor s odbornicí na jedlé květy, bylinky a koření (odkaz níže).

 

K sepsání tohoto receptu mne inspirovala Renata zmesta_navesnici. 

Vše co vás zajímá o jedlých květech, bylinkách a koření

Sdílet: