210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Recept na žemlovku

Všechny články
žemlovka recept

Jednoduchý recept na žemlovku, do které spotřebujete padaná jablíčka ze zahrady nebo ta, která jste si strouhaná zavařili.

žemlovka recept
žemlovka recept

Recept na chutnou žemlovku včetně fotek nám poskytla Renata zmesta_navesnici.

Zapékací mísu vytřete plátkem másla.

V další míse rozmíchejte:

  • 1/2 litru mléka,
  • 1 vejce,
  • 2 lžíce moučkového cukru.

 

žemlovka recept
žemlovka recept

Na žemlovku použijte vánočku nebo loupáky. Nakrájejte na asi centimetrové plátky a namočte je do mléka. Ne příliš, aby nerozměkly, ale aby se daly trochu tvarovat. Rozložte na dno zapékací mísy a na ně položte vrstvu nastrouhaných jablek. Jablka posypte skořicí, nepřidávejte cukr (sladké pečivo s kyselejšími jablky je dobrá kombinace).

 

žemlovka recept
žemlovka recept

Na jablka dejte další vrstvu namočené vánočky. Zbylé mléko nalijte do zapékací mísy. Důležité je, aby vše bylo hodně vlhké, aby žemlovka nebyla suchá. Navrch položte pár plátků másla a dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, dokud není povrch opečený do křupava. 

 

Vypěstujte si vlastní chutná jablka i vy. Vyberte si z naší nabídky jabloní

 

Sdílet: