Bez černý 'Milk Chocolat'
Sambucus nigra 'Milk Chocolat'
Každá rostlina, kterou expedujeme, projde rukama několika z nás – při sběru na pěstební ploše, při přípravě do přepravních blistrů a před konečným zabalením zásilky.
Vybíráme jen dobře zakořeněné, silné a zdravé rostliny ve 100% kondici.
A pokud se výjimečně něco nepovede? Poškozenou rostlinu vyměníme zdarma.
Speciální blistry z recyklovatelného plastu, pevné krabice ze silné lepenky a expedice tak, aby žádná ze zásilek nezůstala přes víkend u dopravce.
Děláme vše pro to, aby i vaše objednávka byla doručena šetrně a v pořádku – a daří se nám to u 99,8 % z nich.
Pokud se něco výjimečně pokazí, vyměníme rostliny zdarma.
Bez černý 'Milk Chocolat'
Sambucus nigra 'Milk Chocolat'
Vzácný kultivar bezu černého 'Milk Chocolat' ohromuje jarním čerstvým purpurovým olistěním. Listy pak v létě získávají okrasný odstín mléčné čokolády s bledou žilkou. Velké květinové hlavy rozkvétají od července do září… Vše o produktu
Slunce, polostín, stín. Co tyto termíny znamenají?
Slunce – vyberte místo, na které svítí slunce nejméně mezi 11:00 a 17:00.
Polostín – takové stanoviště, které je na slunci 3–6 hodin (ne přes poledne).
Stín – plocha, na kterou slunce svítí méně než tři hodiny denně (ne přes poledne).
Jak vybrat stanoviště podle nároků na vláhu?
Sucho – stanoviště s dobře propustnou a rychle vysychající půdou.
Polosucho – vyberte místo s mírně vlhkou a dobře propustnou půdou.
Vlhko – stanoviště s trvale vlhkou, ale nezamokřenou půdou.
Mokro – trvale vlhká až zamokřená stanoviště například v pobřežních zónách.
Tento produkt nelze momentálně zakoupit. Můžete si nastavit hlídacího psa, který vás upozorní, jakmile produkt bude skladem.
Hlídat dostupnostKaždá rostlina, kterou expedujeme, projde rukama několika z nás – při sběru na pěstební ploše, při přípravě do přepravních blistrů a před konečným zabalením zásilky.
Vybíráme jen dobře zakořeněné, silné a zdravé rostliny ve 100% kondici.
A pokud se výjimečně něco nepovede? Poškozenou rostlinu vyměníme zdarma.
Speciální blistry z recyklovatelného plastu, pevné krabice ze silné lepenky a expedice tak, aby žádná ze zásilek nezůstala přes víkend u dopravce.
Děláme vše pro to, aby i vaše objednávka byla doručena šetrně a v pořádku – a daří se nám to u 99,8 % z nich.
Pokud se něco výjimečně pokazí, vyměníme rostliny zdarma.
Podrobný popis
Vzácný kultivar bezu černého 'Milk Chocolat' ohromuje jarním čerstvým purpurovým olistěním. Listy pak v létě získávají okrasný odstín mléčné čokolády s bledou žilkou. Velké květinové hlavy rozkvétají od července do září, což je později, než je u černého bezu obvyklé a lákají svou vůní včely. Po odkvětu vytváří malé černé bobulovité plody.
Rostlina pochází z čeledi Sambucaceae – bezovité a rodu Sambucus. Bez černý 'Milk Chocolat', latinsky Sambucus nigra 'Milk Chocolat', se řadí do čeledi Adoxaceae – pižmovkovité.
Sambucus nigra 'Milk Chocolat'v zahradě:
Neobvyklé zbarvení listů
Kvete později, než je u černého bezu obvyklé
Vonící květy lákají včely
Malé černé plody jsou vítanou pochoutkou pro ptactvo
Vhodný jako solitér nebo do skupinové keřové výsadby
Hodí se do české i okrasné zahrady
Návod na pěstování:
Pokud vysazujete na jaře nebo v létě, tak prvních pár měsíců dostatečně a pravidelně zalévejte. Pěstujte v jakékoliv vlhké, ale dobře odvodněné půdě na plném slunci nebo ve stínu, keř poroste i v chudých vápenatých půdách. Prořezávání je žádoucí pouze k udržení tvaru na jaře. Pokud by keř byl příliš vzrostlý a bujný, tak dobře snese i výraznější prořez. Řez provádíme na jaře, keře jsou pak hustší. Jednotlivé výhony můžeme zkrátit až o 2/3. Dospělý keř dorůstá výšky 2 až 3 metrů.
Na Zahradnictví flos se můžete spolehnout
10.000+ druhů skladem
balení rostlin
Jak balíme a doručujeme
Rostliny balíme s maximální péčí, aby k Vám dorazily bez úhony. 99,8 % rostlin doručíme v pořádku. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina poškozená.